Vildtragout

Tern af rådyr/krondyrkød (ca. 400 g).
Bacontern (1 lille pakke).
Champignon, perleløg, gulerødder (gerne fra frost).
Fløde, danablu (ca. 1 spsk.), ribsgele (ca. 1 spsk.), salt, peber.
Kulør, jævning til sovsen.

Spises med en god kartoffelmos/kogte kartofler.

Bacon brunes i en gryde og tages op.
Kødet brunes godt.
Bacon tilsættes sammen med fløde (+ evt. lidt vand) - det skal dække kødet godt.
Danablu og ribsgele samt kulør tilsættes sammen med salt og peber - sovsen smages til.
Retten koger ved svag varme i ca. ½ time, eller til kødet er mørt og gennemstegt.
Herefter tilsættes champignon, perleløg og gulerødder - alt efter smag.
Når alt er mørt jævnes retten.

© 2022 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/