Rådyrkølle eller -ryg

Skyl kødet under kold vand og puds det af for sener. Krydr med salt, peber, rosmarin og hvidløg .

Køllen udbenes, hvorefter den rulles sammen med krydderier inden i og en snor omkring.  Læg et par skiver smør oven på.

Kødet lægges i en stegepose (husk at klippe et hjørne af) tilsæt 1 dl rødvin, knust enebær og finthakket løg.  Sæt den i en varmluftsovn ved 200 grader et kvarter, derefter 180 grader i ca. tre kvarter. Sæt et stegetermometer i, og tag stegen ud, når det viser ca. 68 grader. Lad stegen hvile i ca. 20 minutter.

Skyen (Kartoffelvand) bruges til sovs. Tilsæt fløde og ribsgele.

Serveres med champignon, brune og hvide kartofler, mintgele og waldorfsalat.

Benyttes ryggen skærer man kødet fri fra benet og lægger det tilbage på rygbenet. Kan pyntes med lidt grønt og er klar til servering.

Server med en god rødvin og vand.

God appetit.

© 2022 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/