Gråænder i flødesauce:

Husk kun at plukke ænderne ikke flå dem.

4 Pers.:

2 store gråænder, lidt smør, lidt olie, lidt urter, f.eks. gulerod, knoldselleri og porer, salt og peber, lidt frisk timian og rosmarin, 3 dl vildt fond el. bouillon, 3 dl. Piskefløde, ribsgele, maizena.

Rens ænderne godt og tør dem rene med køkkenrulle, bind dem eventuelt op. Krydr ænderne indvendig og udvendig med salt og peber, læg en timiankvist og lidt rosmarin inden i hver fugl.

Brun ænderne godt i en passende gryde i en blanding af olie og smør.

Tilsæt urter, vildtfond eller bouillon og halvdelen af fløden og lad fuglene simre i ca. 50-60 min. eller til de er møre. Vend dem ofte. Ønskes urterne serveret som garniture, bør de tages op, mens de stadig er lidt faste.

Tag ænderne op og hold dem varme under folie.

Saucen tilsættes resten af fløden, koges lidt ind og jævnes, hvis det er nødvendigt, med lidt maizena. Herefter smages der til med salt, peber og ribsgele.

Ænderne serveres i halve eller kvarte med urterne, hvide kartofler, flødesauce og ribsgele. Der kan evt. suppleres op med lidt friske grønsager.

Mvh

Arvid

© 2022 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/